نیروگاه خورشیدی شناور

نیروگاه خورشیدی شناور

نیروگاه خورشیدی شناور (floating PV system)، به عنوان يک فن‌آوری نوين مورد توجه قرار گرفته است. کمبود زمین در بسیار از کشورها نظیر ژاپن، کره­‌جنوبی و فیلیپین یکی از دلیل نصب نیروگاه­‌ خورشیدی شناور می‌­باشد. علاوه بر این، نصب این نیروگاه‌ها موجب افزایش راندمان ماژول­‌های خورشیدی و کاهش نرخ تبخیر آب می‌شود. همچنین افزایش بهره‌­وری زمین و افزایش پتانسیل نصب نیروگاه­‌های برق‌ آبی از دیگر مزایای نیروگاه خورشیدی شناور است.

مزایای نیروگاه‌ خورشیدی شناور

  • افزايش راندمان ماژ­ول خورشیدی: يکی از چالش‌های مهم در بهره‌بهرداری از نیروگاه­‌های خورشیدی، افزايش دمای ماژول‌­ها در اثر تابش زياد خورشید است. این موضوع مطابق با شکل زیر موجب کاهش راندمان نیروگاه می‌گردد. در این شرایط توان خروجی ماژول­‌های خورشیدی با افزايش دما، کاهش می­‌يابد. درنتیجه با قرار گرفتن ماژول­‌های خورشیدی بر روی سطح آب، دمای این تجهیزات کاهش یافته و توان تولیدی نیروگاه افزایش می‌یابد.

تاثیر دما بر سلول خورشیدی

  • کاهش نرخ تبخیر آب: با توجه به افزايش نگرانی‌­ها در مورد بحران کمبود آب، کاهش میزان تبخیر آب از مخازن ضروری می‌­باشد. صفحات خورشیدی شناور با ايجاد پوششی بر روی سطح آب، از تابش خورشید به آب مخزن جلوگیری می‌کند. از اینرو یکی از مزایای نصب این نیروگاه‌­ها، کاهش موثر تبخیر و در نتیجه کاهش تلفات آب است. همچنین اين صفحات با پوشش مقطعیِ سطح آب، تاثیر باد بر تبخیر آب را کاهش می‌دهند.
  • افزايش بهره‌وری زمین: انرژی خورشیدی يک منبع انرژی پاک و پايدار است. اما ساخت نیروگاه‌‌های خورشیدی به زمین‌هايی به وسعت زياد نیاز دارد. اين ويژگی باعث محدود شدن توسعه‌ی سیستم‌های خورشیدی در کشورهایی شده که قیمت زمین به علت کمبود آن و بالا بودن جمعیت، زياد است. در نتیجه نصب نیروگاه‌های خورشیدی شناور در این کشورها موجب تولید برق و افزایش بهره‌وری زمین می‌گردد. در حال حاضر بیشترین ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های خورشیدی شناور در ژاپن است که با کمبود زمین مواجه است.
  • افزايش پتانسیل تولید سدهای برق آبی: نصب نیروگاه‌‌ خورشیدی شناور در مجاورت نیروگاه‌های برق‌ آبی، موجب افزایش قابلیت اطمینان تولید برق می‌گردد. بر این اساس در زمان خشکسالی که بهره‌برداری از نیروگاه برق آبی در ظرفیت‌های بالا ممکن نیست، تولید برق توسط نیروگاه خورشیدی شناور با ظرفیت مناسب صورت می‌پذیرد.
نیروگاه خورشیدی شناور
نیروگاه خورشیدی شناور نصب شده در هلند

معایب نیروگاه خورشیدی شناور

از جمله معايب نیروگاه‌های خورشیدی شناور می‌توان موارد زير را نام برد:

  • قرار گرفتن در معرض خطراتی مانند جزر و مد، طوفان، امواج دريا و سونامی
  • کاهش عمر سیستم به دلیل خوردگی ساختار فلزی و اجزای سازنده به دلیل تماس/مجاورت با آب
  • تاثیر منفی بر رشد حیوانات آبزی و جلبک‌های دريايی به دلیل کاهش نفوذ نور خورشید به درون آب

اجزای نیروگاه خورشیدی شناور

اجزای نیروگاه‌های خورشیدی شناور شامل پُل‌های شناور (جداکننده‌های شناور)، سیستم مهار، ماژول خورشیدی و کابل هستند:

نحوه کابل‌کشی نیروگاه‌های خورشیدی شناور

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×