انتخاب فنآوری پنل (مونوکریستال، پلیکریستال، لایهنازک) یکی از پارامترهای مهم در حین احداث نیروگاه خورشیدی میباشد. پنلهای خورشیدی سیلیکونی (مونوکریستال، پلیکریستال) دارای راندمان بالاتر هستند. همچنین فرآیند ساخت این پنلها عاری از هرگونه آلایندگیهای زیستمحیطی است. با توجه به وجود منابع کافی سیلیکون در دنیا، بیش از 85% پنلهای خورشیدی از نوع سیلیکونی میباشد. در مقابل پنل لایهنازک دارای ظاهر زیبا و انعطافپذیر میباشد. در نتیجه به دلیل سازگاری بیشتری با ساختگاه نیروگاه، استفاده از این فنآوری در مناطق ناهموار توصیه میشود. با این وجود، انتخاب مناسب فنآوری پنل خورشیدی (مونوکریستال، پلیکریستال، لایهنازک) با توجه به شرایط آب و هوایی محل نصب و ملاحظات اقتصادی، ضروری میباشد.

فنآوریهای پنل خورشیدی
در حالت کلی پنلهای مونوکریستالی دارای راندمان بالاتری نسبت به سایر فن آوریها هستند. در نتیجه در مکانهایی با محدودیت فضا، استفاده از این پنلها توصیه میگردد. همچنین ضریب دمایی این پنلها در قیاس با پنلهای پلیکریستال کوچکتر میباشد. در نتیجه در صورت افزایش دما، افت توان تولیدی این پنلها کمتر می باشد؛ به همین دلیل، استفاده از این پنلها در مناطق گرمسیر توصیه میشود. در مقابل قیمت تمام شده پنلهای پلیکریستال غالباً کمتر از پنلهای مونوکریستال هست. علاوه بر این، عملکرد این پنلها در مناطقی که دارای تعداد زیادی روز ابری میباشند، منجر به تولید انرژی بیشتر خواهد شد.

آینده بازار
با توجه به مزایای پنلهای مونوکریستال، اکثر شرکتهای تولیدکننده در راستای ساخت این فنآوری اقدام نمودهاند. در حال حاضر پنلهای خورشیدی با توان نامی بالا توسط ده شرکت برتر تولیدکننده پنل، تولید میشود. از اینرو پیشبینی میشود در آیندهای نزدیک بخش قابل توجهی از پنلهای تولیدی در دنیا از فنآوری مونوکریستال باشد. با توجه به ویژگی انعطافپذیری پنلهای لایهنازک، سهم این فنآوری نیز تضمین شده میباشد.
