بازدهی اینورتر خورشیدی متصل به شبکه

بازدهی اینورتر خورشیدی متصل به شبکه یکی از پارامترهای موثر در عملکرد نیروگاه است. انتخاب اینورتر با راندمان بالا، طراحی مناسب و در نظر گرفتن ملاحظات بهره‌برداری، موجب تضمین عملکرد مطلوب نیروگاه خورشیدی می‌گردد.

بازدهی اینورتر خورشیدی به چه پارامترهایی وابسته است؟

بازدهی اینورتر خورشیدی متصل به شبکه به شرایط محیطی و نقطه کار آرایه خورشیدی متصل شده به آن وابسته می‌‌باشد. مشابه سایر تجهیزات الکتریکی، حرارت موجب کاهش بازدهی اینورتر خورشیدی و افزایش احتمال خرابی آن می‌شود. از اینرو شرکت‌های تولیدکننده توصیه می‌کنند از نصب اینورتر در مقابل نور مستقیم خورشید برای مدت طولانی اکیداً خودداری گردد. همچنین در صورت نصب اینورتر در فضای بسته، وجود تهویه مناسب جهت بهبود عملکرد ضروری می‌باشد.

در کنار شرایط آب و هوایی، بازدهی اینورتر خورشیدی به توان و ولتاژ تولیدی آرایه متصل شده به آن وابسته می‌باشد. در یک ولتاژ مشخصِ تولیدی توسط آرایه، بازدهی اینورتر بر حسب توان خروجی (یا ورودی) به دو بخش تقسیم می‌شود. بازدهی پایین در توان ورودی کوچک (حدوداً کمتر از 20 درصد) و بازدهی بالا در سایر شرایط. از اینرو طراحی نیروگاه باید به گونه‌ای باشد که اینورتر خورشیدی تا حد امکان در محدوده بازدهی بالا قرار گیرد. یعنی توان پنل ها خیلی کوچکتر از توان نامی اینورتر نباشد. همچنین ولتاژ ورودی اینورتر تاثیر اندکی بر بازدهی دارد. غالباً بهترین بازدهی در مقدار میانی محدوده ولتاژ MPP اینورتر رخ می‌دهد. در نتیجه در طراحی نیروگاه خورشیدی بهتر است تعداد پنل‌های سری شده به گونه‌ای انتخاب شوند که ولتاژ تولیدی آنها در میانه بازه MPP قرار گیرد.

اطلاعات بازدهی اینورتر در کجا قابل مشاهده است؟

بازدهی اینورترهای خورشیدی متصل به شبکه در دیتاشیت ارائه شده توسط شرکت‌های تولیدکننده، قابل مشاهده است. این منحنی‌ها به صورت بازدهی برحسب توان خروجی اینورتر خورشیدی و برای سه ولتاژ (حداقل ولتاژ MPP ورودی، حداکثر ولتاژ MPP ورودی و مقدار میانی محدوده ولتاژ MPP) ارائه می‌شود. در تصاویر زیر، این منحنی مشخصه برای اینورترهای 5 کیلووات شرکت های SMA آلمان و Sungrow چین نمایش داده شده است. علاوه بر منحنی بازدهی، حداکثر بازدهی اینورتر و بازدهی الگوریتم MPPT در دیتاشیت اینورتر خورشیدی متصل به شبکه ارائه می‌شود.

اینورتر خورشیدی متصل به شبکه Sungrow
وابستگی بازدهی اینورتر خورشیدی به توان و ولتاژ تولیدی آرایه
راندمان اینورتر خورشیدی SMA
وابستگی راندمان اینورتر به توان و ولتاژ ورودی آرایه

 

2 دیدگاه

  1. IGieco.it

    Great content! Keep up the good work!

    1. modir

      Thank you!

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×