نیروگاه های خورشیدی متصل به شبکه
در آمد بیست ساله از پشت بام
بازگشت سرمایه سریع
نیروگاه برق هايبريد
بحران آب و افزایش مصرف برق
بحران آب و افزایش مصرف برق ناشی از ورود سامانههای سرمایشی و دستگاههای استخراج رمز ارز، موجب وقوع خاموشیهای برنامهریزی شده در کشور شده است. یکی از راهکارهای موثر جهت غلبه بر این مشکل، استفاده از نیروگاههای هیبریدی مشابه شکل زیر میباشد. عملکرد این نیروگاهها در دو حالت قابل بررسی است:
- در شرایط عملکرد عادیِ مشترکین، نیروگاه توان تولیدی خود را به شبکه سراسری تزریق و در قالب طرح خرید تضمینی برق خورشیدی، به فروش میرساند (شکل زیر). با توجه به قیمت پایین برق خریداری شده از شبکه و بالابودن برق فروخته شده توسط نیروگاه خورشیدی، پس از شارژ شدن باتریها توسط نیروگاه خورشیدی، تمامی انرژی تولیدی نیروگاه در این حالت به شبکه تزریق و از طریق کنتور هوشمند، ثبت میشود.
- در صورت قطعی شبکه، اینورتر نیروگاه خورشیدی به حالت مستقل از شبکه، تغییر وضعیت داده و بارهای ضروریِ مجاور را تامین خواهد نمود (شکل 3 (ب)). همچنین به منظور برقراری تعادل بین توان تولیدی نیروگاه خورشیدی و بار مصرفی مجاور، از بانک باتری استفاده میشود. بدیهی است ظرفیت تجهیزات نیروگاه نظیر باتری و اینورتر با توجه به بارهای مجاور و مدت زمان خاموشی تعیین میشود.
به منظور استفاده از انرژی ذخیره شده در بانک باتری صرفاً برای مشترک (و نه مشترکین مجاور که از طریق کنتور اصلی به نیروگاه متصل هستند)، ارتباط بین نیروگاه و مشترکین مجاور میبایست قطع گردد. این فرآیند از طریق دستگاه جانبی اینورتر یا نصب یک مدار کنترلی پیش از کنتور انشعاب اصلی، تحقق مییابد (شکل (4)). در هر دو حالت، پس از قطعی برق شبکه، کلید موجود پیش از کنتور انشعاب اصلی، باز شده و ارتباط اینورتر صرفاً با شبکه داخلی مشترک میباشد.



طراحی اقتصادی و نحوه استفاده از نیروگاههای ترکیبی خورشیدی-باتری با توجه به مدت زمان/تعداد قطعیهای شبکه سراسری و سیاستهای تشویقی موجود، صورت میپذیرد. در صورت وجود سیاست تشویقی مناسب، توان تولیدی در حالت اتصال به شبکه، فروخته خواهد شد؛ درحالیکه چنانچه سیاست تشویقی جذابی برای خرید انرژی تولیدی وجود نداشته باشد، این انرژی جهت تامین بارهای الکتریکی محلی مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان نمونه در برخی کشورها نظیر سوریه و عراق که مدت زمان قطعیهای برق قابل توجه میباشد، طراحی اقتصادی بهگونهای است که تامین حداکثری بارهای الکتریکی در شرایط عملکرد جدا از شبکه تضمین گردد. همچنین به دلیل عدم وجود سیاست تشویقی مناسب، انرژی تولیدی نیروگاه در حالت اتصال به شبکه جهت تامین بارهای الکتریکی محلی مورد استفاده قرار میگیرد. اما در کشور ما که مدت زمان و تعداد قطعی برق محدود به فصل گرما میباشد، استفاده از نیروگاه ترکیبی در حالت اتصال به شبکه و در قالب خرید تضمینی، مناسبتر است. بدیهی است وظیفه تامین بارهای الکتریکی ضروری در زمانهای قطعی شبکه نیز توسط نیروگاه صورت میپذیرد. شایان ذکر است عملکرد باتری به پارامترهای مختلفی نظیر دما، تعداد دفعات شارژ و دشارژ و جریان شارژ و دشارژ وابسته میباشد. به دلیل آنکه ممکن است قطعی برق و در نتیجه فرآیند دشارژ و شارژ باتری برای مدت طولانی صورت نپذیرد، پیشنهاد میشود این فرآیند به صورت کنترل شده توسط متقاضی/شرکت پیمانکار در بازههای زمانی مشخصی (به عنوان نمونه دو بار در سال) انجام پذیرد. این موضوع موجب افزایش طول عمر مفید باتری در شرایط اشاره شده خواهد شد که در منابع مختلف به shelf life مشهور است.




شرکت آتیه آرمانی آویژه
شماره های تماس:
05138114480- 05138114478